VÄLJ RÄTT YTBEHANDLING!

 

INNAN VI PÅBÖRJAR EVENTUELL BEHANDLING GÖR VI PROVRUTOR OM DET ÖNSKAS. PÅ ERAT GOLV MED VALFRI BEHANDLING. PÅ SÅ SÄTT ÄR DET ENKLARE ATT FÅ EN TYDLIG BILD AV VAD SOM PASSAR I JUST ERAT HEM!

 

DESSA TRE YTBEHANDLINGAR ÄR DEM VANLIGASTE PÅ MARKNADEN.

LACK

Golvlacken är en väldigt bra produkt för dig som vill skippa det här med underhåll av trägolven. Lacken är väldigt stryktålig och fungerar utmärkt i hemma miljöer och även i offentliga miljöer!

När man väljer golvlack och vill ha pigment i golvet.

Till exempel

Vitpigmenterat

Mörk pigmenterat

etc så finns det möjlighet att lägga en pigmenterad oljegrund i botten. Sedan en lack som topp för ett väldigt slitstarkt skydd!

Underhållsfritt!

det finns rekommenderade rengöringsprodukter man bör använda för att få så lång livslängd som möjligt på det lackade golvet!

VAX

Hårdvaxolja är perfekt för trägolv. Den tränger ner i träet men bildar ett skyddande skikt på ytan. Hårdvaxoljan blir starkare och starkare med tiden desto fler underhåll man gör. Då man bygger upp ett tjockare skyddande lager.

Baserad på naturliga oljor och vaxer, ger hårdvaxoljan en vacker och tålig yta där träets naturliga karaktär bevaras. Ytan blir vatten- och smutsavvisande, och tålig mot spill

Hårdvaxolja går att få i valfritt pigment!

Vax är inte underhållsfritt och kräver därför lite mer kärlek än tex lack. Vi hjälper även till med underhåll av era trägolv. Det innebär grovrengöring samt en polering med vax!

Rengöring av vaxade golv bör man använda rekommenderade produkter och metoder!

OLJA

En djuppenetrerande träolja baserad på naturliga vegetabiliska oljor.

Den oljebehandlade ytan är avvisande mot smuts och vatten.

Olja går att få i många olika pigment. Man kan även mixtra med olja och blanda olika pigment i varandra för att få fram ett eget utseende på ytbehandlingen.

Ett exempel på en egen blandning

4 delar naturell, 1 del driftwood, 2 delar white. Denna blandning gjorde vi åt en kund som ville ha en rustik look på sitt nylagda furugolv. se bild över